Katarinahissen föds på nytt

När Katarinahissen uppfördes på 30-talet var det en djärv byggnation, med en konstruktion som imponerar även på dagens ingenjörer. När hissen renoveras bidrar Kiwa Inspecta med expertis som bland annat undersöker bärigheten och övervakar oönskade påfrestningar.

Katarinahissen föds på nytt

Technology has reached its limits

Current elevator technology has taken us as far as it can and refinement simply isn’t enough. To meet the demands of high-rise building design, KONE is introducing a revolutionary solution – one that opens a new world of possibilities.

Read more

Hisshäst

Illusionen är fullständig. Kliv in och du hamnar i stallgången med spiltor på bägge sidor. Och bara väntar på att hästen ska gnägga.

Motivet för 3D-folieringen är helt logiskt. Hissen finns i byggnaden Stallet i Uppsala Science Park. Här låg en gång Upplands Artilleriregemente och husen i området har fått namn som anknyter till den militära verksamheten.

Läs mer (sid 28)

Stororder till hissdesign

– Vi är stolta över att vara Sveriges ledande hissfolieringsföretag. Storordern från Väsbyhem visar att vi har den kompetens som krävs att ta ytterligare kliv på marknaden. Speciellt roligt är det att ordern kommer från Väsbyhem som är en kund hos oss sedan tidigare. Det visar att vi är goda samarbetspartners och att våra snabba leveranser håller hög klass, säger Katarina Andersson, VD på Hissdesign.

Fortsätt läsa


Hissdesign bildades 2009 och är idag marknadsledande inom hissfoliering. Hissdesign använder en folieringsteknik som innebär att hissarnas inredning inte behöver rivas ut och tekniken påverkar heller inte underlaget. Priset är betydligt lägre än en fullständig hissrenovering.

Följ oss i sociala medier
Prenumerera på senaste nytt inom hissdesign

© Hissdesign - Webbyrå: Odd